Asperges met hollandaise saus, ham en ei

Benodigdheden (voor 2 personen):
1 kg. witte asperges
150 gr. (been)ham
2 hardgekookte eieren
1 el. gehakte peterselie
takje kervel

Saus:
100 gr. boter
2 eierdooiers
peper en zout
1 el. citroensap

 

Bereidingswijze:
Schil de asperges en kook ze beetgaar. Rol de ham op. Hak de eieren in stukjes en breng ze op smaak met peper, zout en peterselie.

Laat voor de saus de boter smelten. Klop de eidooiers met de garde of handmixer los in een warm waterbad (au bain-marie) en klop hier eerst druppelsgewijs en vervolgens in een dun straaltje de gesmolten boter door. Blijf kloppen tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap.

Serveer de asperges samen met de saus, ham en gehakte eieren en garneer dit met een toefje kervel. Lekker met gekookte (kriel)aardappelen.