Asperges met ham en gehakte eieren

Benodigdheden (voor 4 personen):
800 gram asperges
800 gram aardappelen (liefst nieuwe oogst)
4 eieren
400 gram beenham (gesneden in plakjes)
2 dl. aspergekookvocht
250 ml. Hollandaise saus
10 gram gehakte peterselie

 

Bereidingswijze:
Schil de asperges en snijd 1 cm. van de onderkant af. Doe de schillen in een pan en zet deze onder water. Breng het geheel aan de kook, zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Breng het kookvocht met wat zout opnieuw aan de kook en voeg de asperges toe. Neem de pan van het vuur als het kookpunt opnieuw is bereikt. Laat de asperges afkoelen in het kookvocht. Verwarm de asperges net voor gebruik op in het kookvocht.

Kook de aardappelen in water met zout. Kook de eieren, spoel ze koud af en hak de eieren fijn. Leg de plakken beenham in een pan, giet hier aspergekookvocht over heen en verwarm de beenham circa 5 minuten op laag vuur zonder te koken.

Presentatie:
Leg de warme asperges naast elkaar in het midden van het bord. Leg daarnaast de gekookte aardappelen. Leg de verwarmde hamplakken half over de asperges heen. Garneer met de gehakte eieren en gehakte peterselie. Verwarm de saus en serveer deze bij voorkeur apart.