Asperges met kogelbiefstuk en peper-paprikasaus

Benodigdheden (voor 4 personen):
800 gram asperges
20 gram margarine
800 gram gekookte krieltjes
4 eetlepels olijfolie
4 stuks kogelbiefstuk (à 125 gram)
10 gram griebe pepers (op vocht)
10 gram paprika (in reepjes gesneden)
250 ml. Hollandaise saus

 

Bereidingswijze:
Schil de asperges en snijd 1 cm. van de onderkant af. Doe de schillen in een pan en zet deze onder water. Breng het geheel aan de kook, zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Breng het kookvocht met wat zout opnieuw aan de kook en voeg de asperges toe. Neem de pan van het vuur als het kookpunt opnieuw is bereikt. Laat de asperges afkoelen in het kookvocht. Verwarm de asperges net voor gebruik op in het kookvocht.

Verhit de margarine in een pan en bak hierin de gekookte krieltjes. Verhit een andere pan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de biefstuk aan twee kanten bruin. Bereid de biefstukken vervolgens verder in een voorverwarmde oven in circa 7 minuten op 180ºC. Verwarm de rest van de olijfolie in een kleine pan op laag vuur. Voeg de pepers en de paprikareepjes toe. Voeg vervolgens de Hollandaise saus toe en verwarm het geheel. Geef de saus eventueel extra smaak door grof gemalen zwarte peper en zout toe te voegen.

Presentatie:
Leg de asperges op het bord, vervolgens de krieltjes en de biefstuk. Schenk de Hollandaise saus half over de biefstuk en half over de asperges.