Aspergesalade met paddestoelen en garnalen

Benodigdheden (voor 4 personen):
16 groene asperges
100 gr. champignons
100 gr. oesterzwammen
frisée
lollo rossa
eikebladsla
100 gr. gepelde garnalen

Dressing:
2 el. (frambozen)azijn
1 el. witte wijn
6 el. (arachide)olie
1 hardgekookt ei
2 takjes kervel
8 sprietjes bieslook
zout en versgemalen peper

 

Bereidingswijze:
Was de groene asperges en, indien nodig, schil of verwijder de houtige uiteinden. Blancheer de asperges 3 – 4 minuten in kokend water, dompel ze even in ijskoud water en laat ze uitlekken. Borstel de champignons en de oesterzwammen goed schoon (spoel ze eventueel na met koud water en dep ze droog met keukenpapier). Halveer de champignons. Verwijder de stelen van de oesterzwammen door deze wigvormig weg te snijden (voor de soep) en halveer de grote exemplaren. Pocheer (in water dat net tegen de kook is) de champignons en de oesterzwammen circa 2 minuten. Laat de paddestoelen goed uitlekken. Maak de slasoorten schoon, verwijder de buitenste bladeren en was de binnenste mooie bladeren. Slinger de sla droog in een slamandje of groentecentrifuge. Bekleed 4 bordjes met de blaadjes sla. Verdeel de paddestoelen over de bordjes, evenals de groene asperges en de garnalen.