Aspergesalade met aardappeltjes en peulen

Benodigdheden (voor 2 personen):
200 gr. witte asperges
100 gr. groene asperges
250 gr. (voorgekookte) krielaardappeltjes
100 gr. peultjes

Dressing:
3 el. olijfolie
1 el. witte wijnazijn
1 gehakt sjalotje
1 tl. kruidenmosterd
2 el. gehakte tuinkruiden (kervel, bieslook en peterselie)
zout en peper

 

Bereidingswijze:
De witte en groene asperges beetgaar koken volgens het basisrecept. De aardappelen gaar koken in wat gezouten water. De peultjes afhalen, eventueel doorsnijden en beetgaar koken. Asperges, aardappeltjes en peultjes af laten koelen. De asperges schuin in stukken snijden. Olie met azijn loskloppen en de dressing op smaak brengen met sjalotje, mosterd, peper, zout en kruiden. De asperges, peultjes en aardappeltjes door de dressing scheppen en een halfuurtje wegzetten.