Asperges met gebakken zalmfilet en een maltaise saus

Benodigdheden (voor 4 personen):
800 gram asperges
800 gram gekookte pasta
3 eetlepels olijfolie
4 zalmfilets (à 100 gram)
peper en zout
1,5 dl. sinaasappelsap
250 ml. Hollandaise saus
10 gram gehakte bieslook

 

Bereidingswijze:
Schil de asperges en snijd 1 cm. van de onderkant af. Doe de schillen in een pan en zet deze onder water. Breng het geheel aan de kook, zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Breng het kookvocht met wat zout opnieuw aan de kook en voeg de asperges toe. Neem de pan van het vuur als het kookpunt opnieuw is bereikt. Laat de asperges afkoelen in het kookvocht. Verwarm de asperges net voor gebruik op in het kookvocht.

Kook de pasta in water met zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de met peper en zout gekruide zalmfilets aan 2 kanten bruin. Bereid de zalmfilets vervolgens verder in een voorverwarmde oven in circa 7 minuten op 180ºC (de zalmfilet is op dit punt licht glazig in de kern en niet door en door gebakken). Laat het sinaasappelsap in een kleine pan tot 1/3 inkoken, voeg de Hollandaise saus toe en verwarm deze. Voeg bieslook aan de saus toe.

Presentatie:
Leg de warme asperges in een waaier in het midden van het bord. Verdeel de gekookte pasta over de onderkant de asperges. Leg vervolgens de zalmfilet op het bedje van pasta en giet hier de saus overheen.