Asperges met garnalen uit de wok

Benodigdheden (voor 2 personen):
400 gr. witte asperges
100 gr. groene asperges
1 lente-uitje
6 à 8 grote schoongemaakte gepelde Chinese garnalen
1 el. olie
1 el. Japanse soyasaus
1 el. sake of droge sherry
1 el. sesamolie
2 el. geschaafde amandelen
peper en zout

 

Bereidingswijze:
De onderkantjes van de asperges snijden, de witte asperges schillen en alle asperges schuin in stukken van vier centimeter snijden. Het lente-uitje schoonmaken en eveneens in stukken snijden. De olie in een wok verhitten en de witte asperges en lente-uitje hierin een minuut roerbakken. Groene asperges toevoegen en nog eens 4 minuten roerbakken. Garnalen toevoegen en even omscheppen. Sojasaus, sake en enkele eetlepels water erbij schenken en de asperges op een klein vuur beetgaar laten worden. Het vocht zal dan geheel verdampt zijn. De asperges-garnalen-schotel op smaak brengen met sesamolie, peper en zout en de geschaafde amandelen erdoor roeren. Met gekookte rijst serveren.