Roergebakken asperges met eieren en Parmezaanse kaas

4 el versgeschaafde Parmezaanse kaas
5 el olijfolie
600 g geschilde asperges (niet te dik, dit ivm het roerbakken)
1 el balsamico
2 verse kippen eieren of 6 kwarteleitjes (wel absoluut vers)
zout
versgemalen zwarte peper

 

Gebruik voor dit gerecht twee koekenpannen. Verhit in de eerste pan de helft van de olijfolie op hoog vuur, doe er de asperges in en draai het vuur meteen lager. Schud met de pan en schep de asperges om; het duurt ongeveer 3 tot 4 minuten, afhankelijk van de dikte, om de asperges beetgaar te laten worden. Neem de pan van het vuur, druppel
de balsamico over de asperges en houd ze warm terwijl de eieren worden gebakken. Verhit de resterende olijfolie in de andere koekenpan. Maak, als er kwarteleitjes worden gebruikt, met een gekarteld mes een opening in de schaal. Wanneer ze als gewone eieren op de rand van de pan zouden worden gebroken, gaat de dooier gelijk kapot. Breek de eitjes in de hete olie, schud met de pan en schep de hete olie over de eitjes. Na 1 minuut zijn ze klaar. Verdeel de asperges over de voorverwarmde borden en schep er het vocht uit de pan over. Leg op iedere portie 3 gebakken kwarteleitjes of 1 kippenei, strooi er wat zout en versgemalen peper over en niet te vergeten de parmezaanse kaas.
Serveer meteen.