Bladerdeegtaartje met asperges en zalm

4 plakjes bladerdeeg
4 eieren
1 eidooier
200 g gerookte zalm
enkele takjes peterselie
1 kg witte asperges
suiker
6 el amandelschaafsel
(zee)zout
1 zakje Knorr Saus voor Asperges
50 g boter
0.5 tl zout
0.5 tl suiker
Oven

bladerdeegtaartje_met_asperges_en_zalm

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de 2 eieren hard, pel ze en hak ze grof. Snijd de zalm in dunne reepjes. Hak de peterselie fijn. Meng het ei met de zalm en peterselie.

Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Draai dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat ze – afhankelijk van hun dikte – 15-20 min in het hete water nagaren. Snijd de asperges in stukken van 6 cm.`

Halveer ondertussen de plakjes bladerdeeg. Leg steeds 2 helften op elkaar en rol ze iets uit, tot rechthoekige lapjes van ongeveer 12 x 6 cm. Bestrijk ze met eidooier en bestrooi ze met amandelschaafsel en (zee)zout. Leg op een bakplaat en bak ze in de oven in 15 min goudbruin en knapperig.

Bereid ondertussen de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bladerdeeggebakjes overlangs door. Beleg de onderste helft met stukken asperge. Verdeel het ei-zalmmengsel erover en schep over elk taartje enkele lepels saus. Dek elk taartje af met de bovenkant van het bladerdeeg.

Serveertips: Verdeel de bladerdeegtaartjes over de borden en serveer.

Bron: Knorr recepten