Asperges Verhoeven nieuwsbrief 1 – 2015

 

Nieuwsbrief 1, januari 2015
Beste aspergeliefhebber, 

Start aspergeseizoen 2015
Na een hele poos van stilte, gaan wij u weer informeren over onze asperges. Het winterseizoen zit er bijna op en wij gaan weer aftellen voor de opening van onze aspergewinkel op zaterdag 28 februari a.s.!Aanleg nieuwe aspergevelden
Wij hebben natuurlijk niet stilgezeten. Wij hebben voorbereidingen getroffen voor het aanleggen van 2 ha. nieuwe asperges. De afgelopen 2 jaar zijn wij bezig geweest op deze velden met het bodemleven, de basis voor onze asperges. Het jaar 2015 is uitgeroepen tot het jaar van het bodemleven. Er is veel publiciteit over dit onderwerp.

Familiebedrijf
Dit jaar wordt voor ons familiebedrijf een bijzonder jaar, zowel Edwin (op het land/marketing) als Patricia (in de winkel) gaan volop meedraaien. Hiervoor gaan wij onze teelt uitbreiden met vroege aardappels en bonen. Geteeld onder folie. Net als onze asperges worden deze op biologisch/dynamische wijze geteeld.Personeel
Helaas moeten wij Damian Rog (aspergesteker) na 5 trouwe dienstjaren dit jaar missen i.v.m. ziekte. Wij wensen hem en zijn gezin heel veel sterkte met het overwinnen van zijn ziekte.Spaarsysteem
Dit jaar hebben wij een uniek spaarsysteem in onze winkel. Hoe en wat houden we nog even als verrassing.Nog even watertanden, maar ze komen eraan!
Tot ziens in onze winkel!
Erik, Lean, Patricia, Edwin
en het aspergeteam