Asperges met twee soorten zalm

Benodigdheden (voor 2 personen):
400 gr. witte asperges
100 gr. verse zalmfilet
2 el. citroensap
1 el. olijfolie
zout en peper
1 el. gehakte dille
2 plakjes gerookte zalm

Saus:
1 dl. visbouillon
1 dl. witte wijn
1 dl. room
1 el. gehakte dille
klontje ijskoude boter
klein potje zwarte forelkuit

 

Bereidingswijze:
De verse zalm wassen, droogdeppen met keukenpapier en in kleine blokjes snijden. Citroensap met olie, peper en dille mengen en de zalmblokjes hierin een uur marineren. De asperges schillen en beetgaar koken. Voor de saus visbouillon met wijn tot de helft inkoken. Room toevoegen en weer inkoken tot er nog 1½ dl. vocht over is. De saus op smaak brengen met dille, peper en zout en de ijskoude boter er met de staafmixer of garde doorkloppen. Van de gerookte zalm roosjes vormen en deze samen met de uitgelekte asperges en drooggedepte zalmblokjes over de borden verdelen. De saus over de asperges scheppen.