Historie en achtergrond

Historie familiebedrijf Verhoeven

Het gebeurde allemaal en gebeurt nog in het sfeervolle en kleine Brabantse dorp Cromvoirt, een paar kilometer van Den Bosch.

IMG_1349

Rond 1940-45 start boer Driek Verhoeven, naast het houden van enig melkvee, op bescheidde schaal met de teelt van asperges.  Aan de 1.00m2 had ie zijn handen vol. Langzaam doet zijn zoon Jan mee in het bedrijf. Het bedrijf groeit gestaag. Het is onontkoombaar. Jan start in 1970 met het professionaliseren van de teelt. Het familiebedrijf groeit uit naar 5.000 m2 aspergevelden.

Jan was naast een behoorlijke ‘asperge-boer’ een prominent in de society van Cromvoirt. Stiekem noemden ze hem ook wel de ‘Burgemeester van Cromvoirt’. Na zijn plotselinge overlijden in 1986 neemt zijn zoon Erik het bedrijf min of meer nood gedwongen over.

IMG_1351

Erik Verhoeven is dus de derde generatie Verhoevens. Hij legt een enorme passie voor het telen van asperges aan de weg. Zijn visie is dat hij in feite mensen te eten geeft. Hij voelt zich verantwoordelijk voor die voeding. Alleen leveren van gezond eten houdt hem scherp. Samen met zijn meisje Lean breidt het bedrijf uit tot de huidige 80.000 m2. Zij zetten vol in op het telen van (h)eerlijke asperges. Speciale cultivatie-technieken van de landerijen en niks geen bestrijdingsmiddelen want zij zien de bodem als de bank en basis. Die moet je gezond houden. De vierde generatie, zoon Edwin, loopt in de zijlijn al warm om het bedrijf voort te zetten. Ook hij gaat voor het biologisch telen van pure, eerlijke en dus smaakvolle asperges. Het SKAL keurmerk komt eraan. In 2021 zal Verhoeven Asperges Skal gecertificeerd zijn.

Meer weten over asperges kijk op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Asperge